Gyakran Ismételt Kérdések
Honfoglaló - Összefoglaló
Honfoglaló - játékszabályok
Minibajnokság
Rang
XP számítás
Ranglisták, várak
Segítségek játék közben
Kitüntetések
Kalandok
Széria segítségek
Barátlista / tiltott lista
Belső levelező
Aranytallér
Licittallér
Árverés
Kérdésbeküldés
Kérdésgyártósor
Teljesítendő küldetések
Honfoglaló Etikai Kódex (HEK)
Aranytallér vásárlási információk.
Impresszum
Karakterek
Klánok
Gyakran Ismételt Kérdések
Sziasztok Honfoglalók!

Nem működik a játék? Elakadtatok valahol? Segítünk! Összegyűjtöttük a leggyakrabban feltett kérdéseiteket ide. Ha mégsem találtok választ a kérdésetekre, akkor keressetek minket Facebook-on.

● Újonnan regisztráltam és belépés után automatikusan egy Villámháborúba kerülök. Miért?
A játék első 10 pályája úgynevezett tanulópálya. Ilyenkor robotok ellen harcolhatsz és tanulhatod meg a játék alapjait. A 10. szint után a többi játékmód is elérhető lesz számodra és egyéni nevet is be tudsz majd magadnak állítani.

● Gyakran lefagy a játék, megszakad a kapcsolat, vagy el sem indul és a belépés után csak egy barna képernyő fogad. Mit tegyek?
Az internetezéshez számos program szükséges és lehet, hogy a számítógéped rendben működik, ezeket a programokat mégis mindig frissíteni kell. A Honfoglalóhoz a Java, Flash és böngésző programokat kell frissen tartanod és nem csak a Honfoglaló miatt, de más alkalmazások miatt is érdemes rendszeresen frissítened. A frissítéseket innen tudod letölteni:

Alapprogramok:
- Adobe Flash Player
- Java

Böngészők:
- Mozilla Firefox
- Google Chrome
- Opera
- Internet Explorer

Ha frissítés után sem működik a játék töröld a böngésződ gyorsítótárát. Ilyenkor a régóta letöltött internetes file-ok törlődnek, köztük a Honfoglaló által használt ideiglenes file-ok is. A gyorsítótár törlésével ezek is törlésre kerülnek és a következő Honfoglalóba való lépésed során újra letöltődnek, így egy igazán friss és üde Honfoglaló verzióval játszhatsz! :)

● Sokszor nálam jóval magasabb szintű játékossal sorsol össze a gép. Miért? Mit tudok ez ellen tenni?

Ha belépsz a játékba és indítasz egy háborút, egy úgynevezett várakozóba kerülsz, több játékos mellé, akik szintén arra várnak, hogy játék induljon. Ilyenkor a gép igyekszik azokat összesorsolni, akik azonos szinten vannak. Ha 10 alacsony szintű játékos és 2 magas várakozik, akkor két dolgot tehetünk: 9 alacsony szintű kapja egymást és 1 alacsony és 2 magas kerül össze, vagy 9 alacsony szintű kerül össze, a maradék 1 alacsony szintű és 2 magas szintű pedig vár, vár és vár, mindaddig, amíg a szintjüknek megfelelő játékos érkezik. Mivel 40-es szintig rengeteg játékos van, afölött pedig egyre kevesebb, így ezzel a megoldással lehet, hogy egy 189-es szintű játékosnak órákat kellene várnia, mire megfelelő ellenfér érkezik és ugyan ez igaz egy alacsony szintűre is, ha éppen 40-esek vagy a fölöttiek akarnak játszani. Harmadik megoldásként küldhetünk mellé robotokat is, de feltehetően Téged is jobban zavarna, ha fél órát kellene várnod egy játékra, vagy ha robotokkal kellene játszanod, mint az, hogy egy nagy tudású és elismert játékossal sorsol össze a gép. Ha mégis inkább a robotokat választanád, akkor a Beállításokban és az ott található Játékbeállítások fülön be tudod állítani, hogy robotjátékosokat kapj, ha nincs megfelelő ellenfél, így nem kell félned attól, hogy egy magasabb szintű játékost kapsz ellenfélnek. A robotokkal is lehet fejlődni, így idővel Te is egy nagyobb szintre kerülsz majd! :)● Nem jelenik meg a játékban a Facebook profilképem. Mi lehet a gond?

A Facebook profilképed csak akkor jelenik meg, ha kizárólag Facebook-kal regisztráltál (lehetőség van email-es regisztrációra, amit később összeköthetsz a Facebook-fiókoddal, ilyen esetben nem fog megjelenni a profilképed). Ha mindenképpen szeretnéd, hogy megjelenjen, érdemes Facebook-kal regisztrálnod. A képet később elrejtheted, így ha nem akarod, akkor nem látja senki.

● Régiót váltottam és eltűnt a váram? Miért? Valahogy vissza lehet ezt csinálni?

Régió váltásakor visszaáll az alap kővár és ez sajnos nem visszavonható folyamat, ezért mindenképpen gondold át, ha régiót akarsz váltani!

● A játékban gyakran eltűnik 2.000 aranyatallérom. Hogy történhet ilyen?

A játék során vásárolhatsz kérdéssegítséget és tematikus támadást is. Jellemzően akkor tűnik el "észrevehetetlenül" 2.000 arany, amikor tematikus támadást indítasz egy adott megye ellen. A játék során ez a fajta támadás pénzbe kerül, ezért fokozottan figyelj arra, hogy a megye melyik részére kattintasz!

● Nevet szeretnék váltani a játékban, hogy lehetséges ez?

Sajnos névváltoztatásra nincs lehetőség.

● Vettünk egy Honfoglaló társasjátékot, de nem tudjuk, hogy hova kell beírni a benne található kódot.

A játékban található kódot az aranytallér vásárlásnál tudod beírni:● A játékban felkiáltójel van a nevemnél, miért?

A játékban háromféle jelölést találhatsz a játékosok nevei előtt: Sárga kereszt, kék felkiáltójel és zöld pipa.A sárga kereszt nem barát játékost, a felkiáltójel saját játékost a zöld pipa pedig barát játékost jelöl. Ha ezekre az ikonokra kattintasz, megnézheted az adott játékos adatlapját és a sajátodat is, nem barát játékosnál pedig barátnak is jelölheted, ha szimpatikusnak tartod.