Gyakran Ismételt Kérdések
Honfoglaló - Összefoglaló
Honfoglaló - játékszabályok
Minibajnokság
Rang
XP számítás
Ranglisták, várak
Segítségek játék közben
Kitüntetések
Kalandok
Széria segítségek
Barátlista / tiltott lista
Belső levelező
Aranytallér
Licittallér
Árverés
Kérdésbeküldés
Kérdésgyártósor
Teljesítendő küldetések
Honfoglaló Etikai Kódex (HEK)
Aranytallér vásárlási információk.
Impresszum
Karakterek
Klánok
Honfoglaló Etikai Kódex (HEK)


 • 1. Tájékoztató
 • 2. Regisztráció, regisztráció törlése
 • 3. A játék
 • 4. Fórum
 • 5. Egyéb szabályok

 • A HEK valamennyi, a www.honfoglalo.hu-n tartózkodó felhasználóra, játékosra érvényes. A benne foglaltak súlyos megsértése az oldalról való kizárást eredményezheti. A belépéssel minden játékos elfogadja a szabályzatot.

  A HEK-ben foglalt szabályok megszegése esetén az adminisztrátorok döntenek a büntetésről és annak mértékéről. Az esetleges felhasználónév törlése miatt bekövetkezett aranytallér/licittallér elvesztése semmilyen formában nem kárpótolandó. A játékosnak nem jár jóváírás a törölt felhasználóneve után. Nincs megkülönböztetés az aranytallért használó játékosoknál sem a szabályokban, sem pedig a büntetésben.

  1. Tájékoztató

  1.1.A Honfoglaló játék lényege
  A honfoglaló egy stratégiai jellegű, háromszemélyes kvízjáték.
  Mindenkitől elvárt a kulturált viselkedés és fairplay a honlap egész területén.
  Ha bármilyen jellegű kérdésed merül föl, először olvasd el a játékleírást, abban nagyon sok technikai és egyéb információt megtalálsz.

  1.2. Felhasználó
  Regisztrált felhasználónak (játékosnak) minősülsz, ha érvényes e-mail címeddel regisztráltál a honlapon, megértetted, magadra nézve kötelezőnek tartod az Etikai Kódex rendelkezéseit, és elfogadtad az Adatkezelési szabályzatban foglaltakat.
  Felhasználónak minősülsz, ha a www.honfoglalo.hu internet címmel bármilyen irányú adatforgalmat bonyolítasz le.

  1.3. Üzemeltető
  Az oldalt a THX GAMES Zrt. (iroda: 1113 Budapest, Daróczi út 54.) üzemelteti, aki lehetőség szerint mindent megtesz az oldal zavartalan működéséért, de a technikai jellegű leállásokért, programhibákért felelősséget nem vállal.
  A H.E.K. változtatásának jogát fenntartjuk.  Kérdésbeküldés

  Minden játékosnak lehetősége van arra, hogy kérdéseket küldjön be (Kérdésgyártósor).
  A kérdéseket a kérdésadminisztrátorok bírálják el, legjobb belátásuk szerint.

  Kérdésbeküldésről bővebben olvashatsz a Kérdésgyártósor menüpontban.

  1.4. Adatvédelem
  A honfoglalo.hu oldalain és az azzal összefüggő szolgáltatások nyújtása során, a felhasználók csak akkor kell, hogy bármilyen személyes adatot szolgáltassanak, ha akarnak. A játékban történő részvételnek nem feltétele a személyes adatszolgáltatás. Bizonyos szolgáltatások ugyanakkor csak néhány alapvető személyes adat közlése esetén működtethetők. Ezen adatokat a szolgáltató bizalmasan, a vonatkozó jogszabályokat maradéktalanul betartva és kizárólag csak az adott szolgáltatás nyújtása érdekében kezeli.
  Az adatkezelés részletes szabályait az Adatkezelési Szabályzat tartalmazza. A regisztráció elküldésével a regisztrált felhasználó elfogadja az THX GAMES Zrt. adatkezelési és szolgáltatás igénybevételi szabályzatát.

  2. Regisztráció, regisztráció törlése

  2.1. Regisztráció menete
  Az e-mail címed beírása után, kattints a "Regisztráció" gombra!
  Figyelj oda, hogy helyesen add meg az e-mail címedet, és létező postafiókot regisztrálj, mert ide fogjuk elküldeni a belépéshez szükséges jelszavadat.

  Felhasználónevet az első 10 játékod után választhatsz.
  (A felhasználónévre vonatkozó kritériumokat elolvashatod, ha az egered az információs gombra állítod.)
  A regisztráció gomb megnyomásával elfogadod a Honfoglaló Etikai Kódexet (HEK) és az Adatkezelési szabályzatot, tehát kérjük, ezeket mindenképp olvasd el, mielőtt regisztrálnál az oldalra.


  2.2. Loginnév
  A választott loginnév nem lehet:
  - ízléstelen, trágár kifejezést tartalmazó;
  - szexualitásra utaló;
  - XX-XXI. századi politikus, párt neve, illetve a politika tárgykörébe tartozó;
  - háborús bűnösök, terroristák, tömeggyilkosok neve;
  - gyűlöletre uszító;
  - vallási nézetekre utaló; - sértő másokra nézve;
  - reklám;
  - megtévesztésre alkalmas (admin, moderator, modi, szerkesztoseg, uzemelteto stb.).

  Amennyiben a választott loginnév nem megfelelő a loginnevet töröljük.

  2.3. Loginnév törlése

  Amennyiben felhasználónevedet törölni szeretnéd, megteheted a Beállításokban, amit a Főoldal alján találhatsz meg.
  JÓL GONDOLD ÁT, HOGY VALÓBAN SZERETNÉD-E TÖRÖLNI A NEVEDET, MERT AZT VISSZAÁLLÍTANI UTÁNA MÁR NEM LEHET, MINDEN PONTOD, EREDMÉNYED ELVESZIK!


  2.4. Több loginnév használata / rencikezés

  Felhívnánk figyelmed, hogy a játék tisztaságának érdekében csak 1 nicknevet használj! Azok, akik több nevet használnak, vagy azok a nickek, amiken több játékos játszik törlésre kerülnek!


  3. A játék

  Az online játék elsődleges célja az, hogy a felhasználók játszhassanak egymással, akár tétre, pontokért, akár tét nélkül, különszobában. A jó játékhangulathoz szükséges, hogy a játékosok a játék közben is tartsák be az alapvető illemszabályokat (köszönés, elköszönés, trágárság mellőzése).

  3.1. Versenyszobák
  Csalásnak minősül, az esetek számától és súlyosságától függően szankcionálandó:
  - ha egy játékos saját nickje(i) ellen versenyez;
  - segédprogramok, táblázatok, jegyzetek használata játék közben;
  - a pontok leadása.
  - saját magad által kreált, a Honfoglaló játékszabályaival nem egyező, vagy azzal szembenő szabályok alkalmazása és / vagy azok másokra erőltetése (pl. 400-as megye nem támadható, nem szabad várazni, nem támadható a 3. helyezett) Ha saját szabályok szerint szeretnél játszani, kérjük azt a Különszobákban tedd meg!


  3.2. Különszobák
  A különszobák tét nélküli játék, beszélgetés céljára készültek, ezért itt illetlenség előzetes megbeszélés nélkül várat támadni.
  A különszobás játékok eredményeit a rendszer nem veszi figyelembe az XP kiszámításakor.
  Az itteni meccsek ranglistás eredményeidet nem befolyásolják.

  4. Fórum

  A Honfoglaló játékkal kapcsolatos fórumot ITT éred el.
  A fórumokat a felhasználók saját felelősségükre használhatják, az üzemeltető a fórumhozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállal.

  Fontos! Levelek és privát chaten, MSN-en vagy Skype-on folytatott beszélgetések a feladó, illetve a partner(ek) engedélye nélküli fórumra másolását fórumtiltással díjazzuk. Kivételt kizárólag a jelszót vagy pénzt (emelt díjas SMS-t stb.) kicsikarni próbáló (többnyire lánc-) levelek közzététele képezhet.
  Továbbá a belső postán sem megengedett a trágár, másokat sértő levelek illetve a körlevelek küldözgetése. Ilyen levelek feladóit szankcionáljuk (akár az oldalról való törléssel is).


  6. Egyéb szabályok

  A következő pontokat megszegőket - az esetek számától, súlyától függően -pontlevonással, tiltással vagy az oldalról való kizárással szankcionáljuk.

  6.1. Tilos a rendszerszintű csalás, a szerver feltörése!

  6.2. Tilos nicket feltörni, ellopni!
  6.3. Tilos a technikai és a tartalmi rombolás!

  Technikai rombolásnak minősül minden olyan beavatkozás, amely elrontja a téma esztétikai megjelenését, illetve akadályozza annak rendeltetésszerű használatát. Technikai rombolás továbbá minden olyan cselekedet, ami rendszerszintű hibák kihasználásával juttatja bárminemű előnyhöz a játékost. Ha ilyet tapasztaltok kérjük, hogy jelezzétek, más esetben az ilyen hibák felhasználása és az azokkal való visszaélés azonnal tiltást / törlést von maga után!

  Tartalmi rombolásnak minősül:
  - a csalás, mások normális játékának tönkretétele;
  - mások csalásra buzdítása, illetve csalást lehetővé tévő "technikák" reklámozása;
  - a kulturált, folyamatos társalgást feltűnően és szándékosan akadályozó vagy zavaró, agresszív vagy témán kívüli (off-topic) hozzá- és beszólások, obszcén kifejezések használata;
  - a közösség nyugalmának veszélyeztetése, a közösségi élet rombolása;
  - a társadalom általánosan elfogadott erkölcsi normáit, a természeti, történelmi, tudományos, kulturális értékek megbecsülését, bármely világnézeti, vallási meggyőződést sértő, illetve politikai agressziót tartalmazó szövegek közzététele;
  - valamint minden olyan hozzászólás, amely népek, nemzetiségek, etnikumok, nemek, korosztályok közötti hátrányos megkülönböztetést tartalmaz, akár burkolt formában is.

  A HEK módosítása:

  Az oldal üzemeltetője fenntartja a jogot, hogy a jelen szabályzatot egyoldalú döntésével bármikor módosítsa. A szabályzat módosítását a Honfoglaló hivatalos fórumában lehet nyomonkövetni. A szolgáltatás további felhasználásával a felhasználók a megváltozott szabályokat tudomásul veszik, ezen túlmenő beleegyezésük kikérésére nincs szükség.